Arašídové tyčinky se slaným karamelem
Tento úžasný čokoládovo-karamelový dezert si zamilujete na první kousnutí. Čokoládu zvládnete vytvořit jednoduše doma. A tyčinka vydrží několik dní v lednici. Můžete si ji klidně vzít kamkoli s sebou do krabičky. Ale pozor! Nikomu je nenabízejte, nebo na vás nezbyde. :D
Na 10 ks tyčinek Vám stačí forma 24 x 24 cm
Korpus
Krém
- 100 g kešu ořechů
- 150 g NUTTY slaný karamel
- 40 ml agáve sirupu
- špetku soli
Čokoláda
- 100 g kokosového oleje
- 75 ml agáve sirupu
- 60 g fair trade kakaa
- špetku soli
- 50 g kvalitních arašídů
Postup:
Nejdříve si namočíme kešu ořechy alespoň na 2 hodiny do vody. Také si namočíme datle, ty stačí na 30 minut. Formu do které budeme jednotlivé vrstvy dávat si vyložíme pečicím papírem.
Rozmixujeme arašídy, přidáme špetku soli a scezené datle. Rozmixujeme na pastu, kterou vlkýma rukama natlačíme do formy.
Do mixéru si dáme scezené kešu ořechy, nutty slaný karamel, agáve sirup a špetku soli. Rozmixujeme a dáme na první vrstvu.
Nad vodní lázní rozpustíme kokosový olej, přidáme agáve, kakao a špetku soli. Promícháme metlou, aby tam nezůstaly hrudky kakaa. Nalijeme na krém. Posypeme arašídy.
Necháme v lednici chladit alespoň 2 hodiny.
Poté krájíme ostrým nožem, který vždy nahřejeme v horké vodě, aby se nepolámala čokoláda.
02. 10. 2020