Raw lískové kuličky
Krásně sladké kuličky jen díky datlím v křupavé raw čokoládě s kousky lískových ořechů. Další z receptů, kterými můžete ozvláštnit letošní cukroví. Navíc tímto receptem zaručeně ohromíte zastánce tradičních vánočních cukrovinek.
Fotografie z postupu přípravy najdete dole pod článkem.
Recept je na 30 kuliček
Kuličky
- 250 g lískových ořechů nebo 250 g lískooříškové mouky
- 200 g datlí bez pecek
- 3 pl chocotely
- špetka soli
- 30 ks lískových ořechů
Čokoláda
- 8 pl kokosového oleje
- 8 pl kakaového prášku v raw kvalitě
- 4 pl agáve sirupu
- 2 pl chocotely
- hrst lískových ořechů
POSTUP
Jako první připravíme kuličky. Datle si alespoň na 30 minut namočíme do vody. Rozmixujeme 250 g lískových ořechů na mouku nebo použijeme přímo lískooříškovou mouku. Přidáme špetku soli, chocotelu a scezené datle. Mixujeme na jednotnou hmotu. Z té si vždycky vezmeme malou část, ze které uděláme placičku a zabalíme do něj lískový ořech, vytvarujeme kuličku. Hotové kuličky dáme alespoň na hodinu do mrazáku.
Poté je budeme smáčet v čokoládě. Nad vodní lázní si rozpustíme kokosový olej, smícháme ho s agáve sirupem, kakaem a chocotelou. Když je celá směs rozpuštěná přidáme k ní nakrájené lískové ořechy. Necháme je ztuhnout v lednici, kde je i skladujeme.
Pokud chcete kuličky s větší čokoládovou vrstvou, můžete je po ztuhnutí obalit v čokoládě ještě jednou.
29. 11. 2023