Úvod / Magazín (strana 8)
Magazín
Plavková sezona je tady! Celou zimu a jaro se těšíte na to, až konečně vysvitne sluníčko a vy tak budete moct vyrazit k vodě. Začátek roku patřil k plnění předsevzetí typu nebudu tolik jíst, přejídat…
V dnešním článku bych se ráda věnovala tématu, které je na veganské stravě často diskutované, a tím je železo.
Železo je nezbytné pro transport kyslíku do těla a svalů, pro správnou funkci…
V nedávném článku jsme se věnovali bílkovinám a dnes se podíváme na druhého zástupce makroživin, kterými jsou tuky. Lidé se totiž tuků často bojí, ale ve skutečnosti jsou zdravé tuky nesmírně…
Dnešní článek naší autorky Terezy je především pro studenty. Přináší rady a tipy, jak učení zvládnout v klidu, úspěšně a trochu si ten učící čas zpříjemnit. A navíc recept na smoothie, které dodá…
Jak poznáte, že máte málo bílkovin? Třeba tím, že nehubnete, i když málo jíte. Mezi nejrozšířenější mýtus patří snaha o hubnutí sníženým příjmem potravy. Naopak. Tímto můžete tělo oslabit a zvýšit…
Buddha Bowl – nejen krásně barevné jídlo na talíři, ale také výživová bomba, která tělu dodá potřebné živiny. Tato miska plná zeleniny, bílkovin, obilovin a zdravých tuků si získala popularitu po…
Bobule açaí jsou jedny z těch nejvýživnějších plodů, co existují. Zároveň je to jeden z nejsilnějších antioxidantů. Říká se, že je to "nejkomplexnější přírodní potravina naší planety". Tyto bobule…
Každá potravina se skládá ze tří základních složek, které nazýváme makronutrienty. Mezi makronutrienty řadíme sacharidy, tuky a bílkoviny. Bílkoviny jsou často diskutované téma, především na…
Je to jen pár dní, co nám začalo astronomické jaro. Společně s přírodou je čas probudit po zimě i náš organismus. A vhodnou cestou nejen k fyzické, ale také k psychické pohodě je jarní…
Dneska jsem si pro Vás připravila tak trochu jiný, odbornější článek než obvykle, a to na téma sója. Sója je totiž pravděpodobně ta nejkontroverznější potravina a lidi rozděluje na dva tábory - jedni…
Chřipka! Je pozdě se začít bránit?
Všichni to známe z televizních zpráv a nejrůznějších článků – epidemie chřipky je tady. Ostatně jako každý rok. Co to tedy vlastně chřipka je a jak se jí můžeme…
Vydatný chlebíček, který Vám dodá energii. Je plný superpotravin a samozřejmě bez mouky!
Ingredience:
150 g špaldových vloček
1/2 lžičky prášku na pečení
2 lžičky datlového sirupu
2 lžičky…
Tyto domácí proteinové sušenky jsou naprosto skvělou svačinkou na cesty. Také dokonale zaženou chuť na něco skladkého. A to neviděly ani zrníčko cukru! :)
Ingredience receptu:
100 g datlí
70 g…
Zdravá svačinka plná vitaminů do práce či dětem do školy, která bude zaručeně chutnat!
Ingredience:
200 ml mandlového mléka
6 lžic chia semínek
10 ks sušených datlí
1 lžička camu camu…
Hledáte odpovídající náhradu syrovátkových proteinů, ale nevíte si rady? Vyzkoušejte Superprotein! Jeden z nejkvalitnějších proteinů, který trh může nabídnout.
Něco o nové verzi Superproteinu 2.0
2…
Vyzkoušejte vylepšený recept na tradiční vanilkové rohlíčky! Klasika, která na Vánoce nesmí chybět :)
Ingredience receptu:
260 g rýžové mouky (může být pohanková, špaldová..)
190 g kokosového…
Vánoční čas se nezadržitelně blíží. Už víte, co budete letos péct? Vyzkoušejte tyhle marokánky! Jsou bez másla a cukru, a přesto vynikající :)
Ingredience receptu:
250 g vlašských ořechů
150 g…
Rádi si sem tam dopřejete u filmu nebo u skleničky vína něco slaného? Mlsejte zdravější alternativy namísto přesolených a mastných brambůrků :)
Ingredience receptu:
1 lžíce chia semínek
5 lžic…
Co snídat v chladném období? No přece něco, co Vás zahřeje a postaví na nohy..
Ingredience receptu:
120 g rýže
250 ml mandlového mléka (i více)
agávový sirup dle chuti (nebo jiné sladidlo)
1…
Každý rok na mě padne vánoční nálada. Bohužel ale ještě ne ta opravdová vánoční pohoda. Tahle moje nálada je spojená s výběrem dárků pro celou rodinu. U dětí, které začínají psát dlouhý dopis…
Máte doma nadbytek sušeného ovoce a nevíte, co s ním? Pak je tento recept jako stvořený pro Vás.
Ingredience receptu:
55 g křížal
40 g goji
30 g rozinek
1 lžička chia semínek
2 lžičky…